Thursday, December 19, 2013

Some old photos

0 comments










MY FAMILY


My father


My mother

My older sister, Weny and I

My young brother, Kevin


My young sister, Cindy
Weny dan Kevin






CC

0 comments



Charity Chance




Conscience Call




Champion Celebration



Christmast Carol



Christ Coming


Hubbub

0 comments
It is only one day. But we talked a lot, discussed a lot, got a lot.

I found a debater who match with me. Firstly, I was not so sure of his ability. But then, I am not sure of myself being his partner. Hahaha. He's broad knowledge, great capability, high confident. He looks weird but he is very great.
Here are some points about his weirdness:

1. He is in batch 2012. He always smiles or laughs when I call him "bang-big brother". Silly! So I laugh too -__-

2. He delivered arguments which I wanted to deliver too. But, he communicated his more systematically than me. So, I was doubt to share mine and said, "ah maybe I am wrong!" AAA, how stupid am I! Luckily, he is kind and humble. He supported, "how can you say wrong before you told it!" -__-

3. He might think "Ough!" by being my partner in debate firstly. Huhu :( . I am not that bad actually. But for everyone that I don't know, I can't get familiar easily. -__-

4. He praised me a lot like, "ah you are so wise, dek-young sister!" or "you do have great arguments actually!" or "your statements are so scientific!"

5. After he knew me. He had another thoughts "Ah, this girl is just too shy but she is actually great!" (maybe he thought so, haha I hope)

6. He asked about my choices in choosing university and I was so shy that time. Shameful. And I asked where he came from after he did ask me first.

7. He is very welcome person. At last, he explained some cases that I did not get. And I understood it. But after later, I was too curious about his mind frame, so I asked about one motion and how he solved that problem. Ah, he answered it correctly! Why is? -__-

8. I asked about his GPA. Hahaha. Stupid question but I wanna know if he puts his attention to study. And he got a cumlaude-very great score!

9. He asked if I am in a Christians Association Students and I said yes. I asked him back, and he said he was there once but got out because of his busy schedule. Bad boy!

10. He always joked and made something funny.


This guy made something worth to memorized. I remembered that he said to another senior girl, "please pray for us to win, both of us! It shows that he is not egoist (while the juries judged debater one by one, not by the team). Finally, I am impressed!

Luck

0 comments
Hey! It's been so long.



As some of you guys might have known that now I am in a law faculty, so it's barely to find some time to write here. And even if I had, I'd choose to watch new movies or sleep. Haha. So, still the main reason is I am kinda lazy to write. So, please pray that I will keep writing.

Hmm, my life here is more busy than the old I had. If I wanna be expert in law, I must read alot books, learn and solve cases alot and practice alot. Oh yes! one of the things that I want to improve is my debate skill, especially in some law cases. You know, general debate I used to join is like a common debate. But now, I am learning about debate with judicial view, so I need to know the basic law, legislative, and rules in society.

So, there is a debate club for law in my campus, named MDC. It's a very famous debate club for law students. And if you want to join it, you have to pass all the selection. This debate club usually open reicruitment once a year with fours selection (1: essay and presentation, 2: pro and contra argument and presentation, 3: debate in two round, 4: interview) you have to face. The reictruitment is open for every bacth 2013, 2012, 2011! Can you imagine that we must compete with our seniors too? Haha, but it is very interesting. So I join it! I am in the 3rd selection now. Lucky me huh?

By the way, I love being here. The lessons, lecturers, organizations, I just love them. I hope I can make an achievement here. Ah, wish me a luck. Especially for the club.

Egritha

Saturday, November 16, 2013

16-11-13

0 comments

Dear one,
20 is a perfection.
Because 20 makes 19 perfect.
20 is a completion.
It is true that 20 completes 19.
20 is an improvement.
Yes, 20 improves 19.

You are 20th today. In this new age, you will find a new environtment, new people, new experiences, and even new challenges. All of those things will complete your view, understanding, and wisdom. Yes, by facing it all, you will find another side of this life.

I know that I am two years younger than you, and it is not decent for me to give you some advices. Because it is you who used to do it...
 
But, all I wanna say is... Life is not a race. Life is not about education and carier. Life is not about relation. Life is not about gaining and achieving.
But life is also about joy. Life is a mercy. Life is about giving. Life is about love. Because life is God’s gift for you.

 In this 20th, it is deservedly that you give a little time to look all  the things sorrounding you. All that you have now, if you do mean them, all of it are so precius. All you achive now is treasured by your zeal and labor. And it is worth it! But every little pieces that you got is a God’s blessings. So, do thank Him so often than before. Since, life is mostly about grateful.

I thank God for his power and love that you were born to this world, I praise Him for you and I are knowing each other. I glorify Him for you being 20th today.
 Our friendship is doing well although we are busier now. We have less communicate and rarely contact each other. We wrote to each other, and we replied to each other late, and at least conversation ends. Situation is not wrong. And I don’t blame it. Because age follows progress. Sometimes I miss you alot but I don’t have to tell it. It will help me to remind about good things we ever had. Then, I realize that togetherness is so valuable.

You are 20th now and maybe life is gonna be tougher than before. But, don’t leave joke. Don’t leave smile, Don’t leave happiness. Because as long as you are happy, then I am allright. I always believe that life treats you well because you are a very good person.

Keep being a good person...

Finally, I would like to greet you “ Happy Birthday! 20th!”
Blessing is around you forever...

Egritha Tampubolon

Wednesday, October 16, 2013

Decision: Pick up what you like most!

0 comments


I 'm sure you 'd rather pick your options than prescribed by others . But , believe me selecting it is not easy . If you are faced with option A and option B.

A : An old saloon car given by your lovely parents. This is a car they bought after retiring , which 15 years ago you  really wanted.

B : A new car Mazda - Metro XVI gifted by your company that you achieve for your hardwork. This is a dream car of your family (husband/wife/children).


            If you are required to choose one of the options A or B , which one do you choose ?
Choosing either A or B is good , it depends on the value you put on your choice. In other words , it depends on your tastes (which one you like ) .

            Thus something happened to me, you can not judge me based on the option I took. Because who will live in it is myself. I must have been thinking about it carefully, so I decided . Opportunity from an option which is not taken when I selected the other option will be gone , but will never be useless. Let the opportunity gone for something better!

Fighting,
Egritha

It's Him, not me

0 comments


Adalah kebahagiaan yang tiada taranya bila ku sadari bahwa aku bangun setiap pagi, bernafas, dan dalam kondisi yang sehat. Bahkan ucapan terimakasih padaNya pun tidak mampu mewakili rasa syukurku.
            Suatu kali aku berpikir mengapa aku sekolah dan kuliah, mengapa aku berprestasi, dan mengapa harus memiliki pekerjaan, harus memiliki uang dan prestise, menghormati orang lain, menabung untuk masa depan, dan melakukan perbuatan-perbuatan baik lainnya. Jawabanku adalah agar aku mampu hidup. Hidup secara lahiriah. Hidup  dengan baik di dunia fana karena kebaikan-kebaikan yang ku perbuat. Tapi, pada akhirnya aku juga akan meninggalkan dunia sebab tak ada yang kekal disini, di dunia. Hidup seperti itu bukanlah yang aku harapkan.(Ayub 1:21) Aku dilahirkan tanpa apa-apa, dan aku akan mati tanpa apa-apa juga. TUHAN telah memberikan dan TUHAN pula telah mengambil. Terpujilah nama-Nya!"       
            Merenung mengenai tujuanku di dunia ini membuatku tersadar apa yang menjadi fokus utamaku. Tentulah Dia. Karena Dia yang menciptakan aku, memelihara aku dan menjagai aku. Memuliakan namaNya adalah tujuanku. Aku lahir, besar, belajar, bersekolah, kuliah, berprestasi, berprofesi adalah untuk memuliakan namaNya, Yesus. (Mazmur 86:12) "Aku hendak bersyukur kepadaMu, ya Tuhan, Allahku, dengan segenap hatiku, dan memuliakan namaMu untuk selama-lamanya." Bukan supaya aku mencapai kesempurnaan dalam diriku, tetapi agar sempurnalah perbuatan tangan Yesus dalam diriku. Sebab bukan karena semua kebajikan yang telah ku perbuat maka aku bisa menuju Dia, tetapi karena Ia sendiri yang datang menyelamatkan jiwaku.
            Setiap pagi begitu bangun dari tidur, aku melipat tangan dan berbisik pada Yesus dalam doaku supaya Ia bekerja dalam setiap aktivitasku. Yang ku mengerti kemudian, bahwa ini yang menjadi kekuatanku. Tak lain adalah Tuhan Yesus.
            “Aku milikNya dan aku membutuhkanNya”
            Bila aku mengingat bahwa aku kepunyaanNya, maka bersukacitalah hatiku. (Roma 8:28) “Kita tahu sekarang, bahwa Allah turut bekerja dalam segala sesuatu untuk mendatangkan kebaikan bagi mereka yang mengasihi Dia, yaitu bagi mereka yang terpanggil sesuai dengan rencana Allah.”


Egritha

Friday, August 9, 2013

Happy Eid Mubarak 2013 - 1434 H

0 comments
Hello buddy!

Happy Eid Mubarak 1434 H to you all who celebrate it!
May you always be blessed wherever and whenever.

Egritha

Friday, July 26, 2013

Hard Work Fruits Well

0 comments


             Saya cuma mau cerita sedikit tentang semester genap lalu yang penuh peluh meraih kemerdekaan tugas. Akhirnya deh,  saya bisa santai tanpa ada beban bakal direpeti dan merepeti.  

            Untung ya sekarang udah libur semester genap menyambut lebaran, saya gak disibukkan lagi dengan kerja rodi alias belajar alias analisis makalah alias marah-marah sama anggota alias ngurusin kerutan di dahi.

            Oke, “belajar itu = ngurusin kerutan di dahi” buat saya, karena saya emang belajar dari tugas-tugas yang dikasih dosen tapi parahnya tugas itu adalah tugasnya dosen sebenernya yang dikasih sama dosennya yang dulu dosennnya si dosen ini juga ngasih tugas ke dosen itu. Bingung? Iya, sama dah kalo gitu. Intinya adalah dosen saya pengen ambil S3, nah dikasih tugas sama dosennya dan what a very unlucky, si dosen malah ngelimpahin tugasnya buat mahasiswanya dengan alasan buat “project” kerja. Project kerja ini yang bikin nambah kerutan di dahi-dahi akibat ngomel-ngomel sama anggota kelompok.

            Kalo saya sih still be ok kalo tugas yang dikasih seimbang sama hasil yang kita peroleh nantinya (we talk about score besides knowledge, man!). Tapi nih kata mbah senior (gelar buat senior) kalo dosen yang satu ini agak susah orangnya. Maksudnya, yang dia inget mahasiswanya entah itu pinter atau oon tetep aja dikasih E. -___________-

            Back to the project, si dosen memang sudah membuat kelompok-kelompok yang bakal ngerjain tugas itu dan dari hasil tugas pertama, dia pilih 3 kelompok yang analisisnya tajam, aktual dan terpercaya kayak silet gitu. Bisa dipastikan kelompok saya salah satu yang terpilih, soalnya analisis saya detail banget, gak ketinggalan sama sumber dan data di setiap aspek. Sebenernya sih, ini semua juga berkat teman-teman kelompok 2 yang super sabar ngadepin orang kayak saya. Saya pengen makalah itu perfect jadi saya gak bakal ribet kena kritikan dosen, nah jadinya saya yang sibuk mengkritik teman-teman. Saya sering marah, apalagi kalo tugasnya dikirim telat lewat email, karena masih harus dikoreksi benar atau salah, trus diedit dan digabungin. Bentuk kemarahan saya sering terealisasi lewat jurus pukulan angin atau semacamnya (jangan percaya!).

            Tapi, gak bisa dipungkiri ketegasan itu emang perlu jadi kami dari 3 kelompok itu diseleksi lagi orang-orang yang jadi tulang punggung buat ngerjain itu project. Ada 3 orang dari setiap kelompok, jadi ada 9 mahasiswa. Thanks God, akhirnya yang 9 orang ini berhasil juga nyelesain itu tugas dengan baik setelah melalui masa pencobaan (hallah -__-)

            Saya sempat berpikir kalo mungkin teman-teman sekelompok saya pasti lumayan jengkel punya ketua yang cerewet abis kayak saya. Jadi pernah suatu kali, saya mencoba kirim sms sama mereka yang isinya:

“guys, maaf ya klo aku trlalu keras sm klen & suka marah2, tp aku cm mau tugas kt perfect spy yg kt kerjakan berarti. Aku yakin kok klen bisa! Smgt ya! Ps: awas klo telat ngirim tugas lg.”
           
 Dan...
Gak terkirim sih smsnya, karena sinyal kartu SIM saya lame banget itu.

Trus, pas kita ketemuan di Choco & Bakery Coffee untuk ngerjain tugas project, kita review makalah gabungan dan ternyata hanya analisis kelompok kami yang paling lengkap. Dan menakjubkannya lagi, hanya kelompok saya yang bisa dihandle datang saat itu. Yang lain? Udah pada liburan. Dan lebih menakjubkan lagi? (lihat percakapan ini deh)

Ketua Kel I                 : Yah, gimana nih sumber data kami gak ada.
Anggota Kel II (1)      :  Gimanalah? Kelompok kalian pun. Lihatlah, hanya kelompok kami                                      aja yang lengkap dan dibenarkan.
Anggota Kel II (2)      : Yaiyalah, tau kenapa kelompok kami lengkap analisisnya? Ketua                                          kami kan cerewetnya minta ampun. Semua dimarahi. Ini- itu diomeli.
Anggota Kel II (1)      : Iya, kejam kali.
Anggota Kel II (2)      : Tapi kasiannya sebenarnya aku, karena capek kali dia.
Ketua Kel II (me)       : *mata berkaca-kaca*

Tapi tetap aja selama tugas belum nyampe ke tangan si dosen, pasti ada orang-orang tertentu yang bakal diteror. Misalnya aja, saya dihubungi untuk diminta kepastian tugas.

Dosen              : Halo, ini Egritha?
Saya                : Halo, iya Bu. Ada apa ya Bu? (pura-pura amnesia -__-)
Dosen              : Dimana kamu?
Saya                : Di rumah, Bu. Kenapa Bu? (gak ada makanan di rumah saya Bu, suer!)
Dosen              : Oh, sudah pulang kampung ya?
Saya                : Iya Bu. (pengen matiin telpon sih, ngomong “dah dulu ya bro, bye!” tapi                            ga jadi)
Dosen              : Ini loh Ibu sudah di ruang dosen, jadi yang ngantar makalahnya siapa?
Saya                : Oh, Marconi sebenarnya, Bu.
Dosen              : Berarti sendiri aja dia?
Saya                : Iya, Bu. Nanti saya telfon lagi Marconi supaya datang ke kantor, Bu.
                          (apasih ah)
Dosen              : Oh, oke oke. Udah ya. Trims.
Saya                : Oh, iya... (tut.tut.tut telfon udah dimatiin duluan dari seberang)

Akhirnya saya mention Marconi dari twitter, bilang supaya datang ke kantor dosen karena saya lagi gak ada pulsa waktu itu. And... the end deh tugas semester genap untuk satu bidang studi.

Oya~ untuk bidang studi tersebut, memang Tuhan selalu tau kerja keras hambanya. Jadi, sebuah berkat untuk dapat nilai A dari bidang studi tersebut, dan tak hanya saya. Seluruh kelompok 2, setahu saya dapat nilai A bahkan yang tak terpilih ikut project sekalipun. Sementara waktu saya tanya anggota kelompok lain yang terpilih project tidak semua dapat A. So, it’s really a blessing! Satu lagi pelajaran dalam hidup saya yang menerangkan bahwa “kerja keras memang gak pernah sia-sia”.

See you on the next posting!

Egritha